Winemakers Dinner med Champagne Domaine Alexandre Bonnet

Øvre Sem Gård, 22 November kl. 18.00
7-retter (5 serveringer) & 4 champagne / vin - kr. 1920,-

Vi får besøk av Champagne Domaine Alexandre Bonnet!

Besøket skal selvfølgelig feires med en Wine makers dinner hos oss på Øvre Sem Gård! Vi låver delikat fransk meny med 7 retter (5 serveringer) akkompagnert med magiske bobler fra Domaine Alexandre Bonnet. Fortsetter under bilde. 

 
Booking


Historien til Alexandre Bonnet Champagne House går langt tilbake i den fantastiske landsbyen Les Riceys. Med tre Appellations d’Origione controlee (kontrollert opprinnelsesbetegnelse), er stedet unikt i vinproduksjonens verden og er et unntak i Champagne. Det ligger i Les Riceys, en praktfull middelalderby ved inngangsporten til Burgund. Selv om hjertet av regionen, langt borte fra Reims og Epernays våkne blikk, svingte i mange år mellom Champagne og Burgund, ble dens 866 hektar med vinstokker til slutt den største vinlandsbyen i Champagne.

Landsbyen ligger i den fjerne delen av Laignes-dalen, ved dørene til Burgund. De bølgende åssidene dukket opp under juraperioden og dyrkere har pleiet vingårdene tålmodig i århundrer. Navnet og historien er flertall, men ryktet er unikt: Les Riceys.

På de bratteste skråningene av Champagne gir den Kimmeridgianske kalksteinsjorden til Les Riceys en unik og kjent smak til vinene som lages der, og skaper elegante og komplekse aromaer samtidig som den beholder en sjenerøsitet av frukt i vinen. Pinot Noirs fortreffelighet har oppnådd tre AOC: Champagne, Coteaux Champenois og Rosé des Riceys. Domaine Alexandre Bonnet har blitt symbolet og emblemet på dette unike terroiret.

I løpet av historien har terroiret til Les Riceys blitt sendt frem og tilbake mellom Burgund og Champagne. Burgundisk i 830, regionen ble integrert i Champagne i løpet av det 13. århundre, ble deretter igjen overført til hertugen av Burgund med Troyes-traktaten i 1420. Noen tiår senere ble den returnert til kongeriket Frankrike. Men rivaliseringen mellom Burgund og Champagne forble. I Les Riceys har vingårdene to innganger. Da de ble bygget førte den ene inngangen ut til Champagne og den andre til Burgund. Så avhengig av årgang ble vinen tatt ut gjennom den ene eller den andre døren, avhengig av fordelene med den ene eller den andre.

"Hodet sa Champagne, men hjertet forble burgund."

Det var ikke før i 1927 at hvitvinene fra Aube-regionen ble inkludert i Champagne-betegnelsen en gang for alle. Men vingårdene i Les Riceys holdt seg nært knyttet til Burgund, med produksjonen av den berømte Rosé des Riceys. Det var da Aube og Les Riceys ankom permanent i Champagne-betegnelsen. Samtidig, i 1934, plantet Lucien Noble sine første vinstokker. Datteren hans (kona til René Bonnet), deretter barnebarnene hans, Serge og Alain, pleide familiens vingårder og ga navnet til Domaine i 1970: Alexandre Bonnet

Vingården består av mange små skråninger som stiger bratt opp fra trange daler. De sør-sørøstvendte bakkene, hvor Pinot Noir trives, er kjent som "l'endroit". De motsatte sidene, kjent som "l'envers", er toppet med små bartrær, og dette skogsområdet gir velkommen beskyttelse mot kald luft.

Domaine Alexandre Bonnet produserer seks forskjellige typer vin fra samme druesort: Pinot Noir.

En av Domaines champagnecuvéer kommer fra La Géande, en unik pakke i hele appellasjonen, fordi den er plantet med de syv historiske champagnedruesortene (Pinot Noir, Meunier, Chardonnay, Blanc Vrai, Buret, Arbane og Petit Meslier). Druer fra en annen Contrée kjent som La Forêt, brukes også til å produsere fire andre viner: Rosé des Riceys, Coteau Champenois og to champagner: en Rosé de Saignée og en Blanc de Noirs. Didier og Irvin mener at de spesielle egenskapene til terroiret og selve Domaine bidrar til vinenes fabelaktige aromatiske palett, og produserer nesten alkymistiske blandinger, som frigjør både sansenes intuisjon og fantasien.

  • Bistro kveld på Øvre Sem Gård

    19. Oktober 2024 - kl. 18.00

    Kalven Arne fra våre trofaste venner på Bergvang Gård har levd et godt liv på beite rundt Semsvannet. Det har resultert til kvalitetskjøtt på øverste nivå og noe som vi mener burde hedres med en egen kveld i restauranten hos oss.

    Les mer 
  • Julebord på Øvre Sem Gård

    28,29/11, 12,13/12 - fra kl. 17.00

    Vi elsker julen, og har lange tradisjoner med å arrangere selskaper for både bedrifter og privatpersoner. Vi dekker til julebord med alles favoritter – og enda litt til. Vi opptatte av rene smaker og sesongbaserte råvarer og ser frem til å servere deg og dine tradisjonell julemat av høy kvalitet.

    Les mer 
  • Familiejulebord 2024

    1, 8, 15 Desember 2024 - kl. 13.00 / 17.00

    Etter en kjempesuksess gjentar vi Familiejulebord i 2024 på Øve Sem Gård.

    Vi inviterer til familie julebordsbuffet med et rikt utvalg av hjemmelagde varme -og kalde julefavoritter, kaker og desserter.
    Det blir juleverksted for alle barn og kanskje nissens hjelper kommer?

    Les mer